'Brighton, Leeds en West Ham gaan voor komst van Anderlecht-pion Debast'

'Brighton, Leeds en West Ham gaan voor komst van Anderlecht-pion Debast'

14-04-2023 19:33
15

RSC Anderlecht heeft met Zeno Debast een nieuw goudhaantje in de rangen, die zich de laatste maanden ook serieus in de kijker heeft gespeeld. Flink wat ploegen tonen interesse en die is er ook niet op geminderd.

Naast Bart Verbruggen moet men bij RSC Anderlecht namelijk ook vrezen voor een zomers vertrek van Debast, die op het lijstje van flink wat clubs staat. Volgens de Turkse journalist Ekrem Konur kan de verdediger rekenen op heel wat interesse uit Engeland.

Zo worden onder andere Brighton, West Ham United en Leeds United genoemd als potentiële bestemmingen voor Debast. Brighton en Leeds United hebben de voorbije jaren al meermaals gescout in ons land, terwijl West Ham eerder dit seizoen al tegen RSC Anderlecht uitkwam in de Conference League.

Of het ook tot een transfer komt, is nog maar de vraag. Debast gaf recent nog aan dat hij in de toekomst wel een stap hogerop wil zetten, maar bij Anderlecht lijkt men niet van plan om de nog steeds maar negentienjarige verdediger nu al te laten gaan.