Bayern met opvallende keuze, Bayern zet Mané na training toch uit selectie

Bayern met opvallende keuze, Bayern zet Mané na training toch uit selectie

13-04-2023 16:40
1

Sadio Mané is uit de selectie van Bayern München gezet, zo bevestigt de club. Na afloop van het Champions League-duel met Manchester City gaf de Senegalees een  teamgenoot Leroy Sané een klap in het gezicht. Mané kan ook een geldboete verwachten.

Het verhaal is inmiddels bekend: afgelopen dinsdag verloor Bayern met 3-0 van City, waarna het hoog opliep tussen Mané en Sané. De twee kregen het op het veld al aan de stok, waarna de zomeraanwinst zijn teamgenoot in de kleedkamer zou hebben geslagen. Donderdag stond Mané gewoon weer op het trainingsveld bij Bayern, maar nu maakt de Duitse koploper bekend dat hij komend weekend niet in de wedstrijdselectie zit, als TSG Hoffenheim de tegenstander is.

Het lijkt erop dat de schorsing van Mané beperkt blijft tot één wedstrijd, al hebben Duitse media het over een uitsluiting voor onbepaalde tijd. Daarnaast gaat Bayern een geldstraf uitdelen aan de international. Het statement van Der Rekordmeister komt op een enigszins opvallend moment. Naast het feit dat Mané donderdag dus gewoon trainde, zou hij volgens Sport1 de strijdbijl met Sané zelfs al begraven hebben.

Bayern geeft verder geen informatie over de schorsing van de oud-speler van onder meer Liverpool. Trainer Thomas Tuchel kan in het thuisduel met Hoffenheim van komend weekend dus in ieder geval niet beschikken over Mané.