Gentse kansen tegen West Ham: ‘Gent kan met aanval iedereen pijn doen’

Gentse kansen tegen West Ham: ‘Gent kan met aanval iedereen pijn doen’

13-04-2023 11:58
8

KAA Gent heeft op papier misschien wel de moeilijkste kaart van alle Belgische clubs in Europa. De ploeg van Hein Vanhaezebrouck neemt het op tegen West Ham United. Sportjournalist Alice Devilez fileert de uitdaging van Gent. 

"Op een grote avond kan Gent voor een klein huzarenstukje gaan”, klinkt het op de website van RTBF. KAA Gent ontvangt donderdagavond de nummer veertien in de Premier League. De mannen van David Moyes wonnen afgelopen weekend nog de Londense derby op het veld van Fulham. 

"Deze wedstrijd komt op het beste moment voor Gent. Ook al zal Gent een beetjeop twee gedachten hinken met die race om top vier. Ze moeten hun hart en grote wil uitspelen. Ook al is dit misschien wel de meest ingewikkelde wedstrijd”, geeft Devilez aan op RTBF.

“Het wordt een heel zware wedstrijd, maar ze spelen thuis.”, gaat Devilez verder. “Kom op, deze Gentse aanval, hun aanvallers kunnen veel teams pijn doen en zelfs West Ham. Op een grote avond kan Gent een prestatie gaan neerzetten."

West Ham won slechts twee wedstrijden van haar laatste vijf competitieduels. Gent doet het een stuk beter en verkeert in goede vorm met vier overwinningen op vijf in de Jupiler Pro League. De ploeg van Vanhaezebrouck moet dat vertrouwen hoe dan ook uitspelen.