‘Openda (ex-Club Brugge) verkozen tot Speler van de Maand in Ligue 1’

‘Openda (ex-Club Brugge) verkozen tot Speler van de Maand in Ligue 1’

12-04-2023 14:48 Laatste update: 17-04-2023 16:26
3

Loïs Openda timmert steeds verder aan de weg in de Franse Ligue 1. In zijn eerste seizoen bij RC Lens staat de teller halverwege april op vijftien competitiegoals, waarvan hij er vijf maakte in de afgelopen maand. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat Openda genomineerd is voor de onderscheiding van 'Speler van de Maand' in maart.

Openda liet in maart tot twee keer toe erg van zich spreken. Eerst leverde hij op bezoek bij Clermont (0-4) de snelste hattrick uit de geschiedenis van de Ligue 1 af. Een week later was het opnieuw feest bij de Belgische aanvaller. Toen maakte hij er twee tegen Angers (3-0). Dankzij zijn uitstekende prestaties draait Lens overigens knap mee bovenaan in de stand. Het staat momenteel tweede, op amper zes punten van koploper PSG.

Het UNFP, dat is de organisatie der profvoetballers in Frankrijk, heeft Openda nu geselecteerd als kanshebber voor de trofee van 'Speler van de Maand' in maart. Zijn uitdagers luisteren naar de namen van Elye Wahi (Montpellier) en Folarin Balogun (Stade de Reims). Die laatste zette de netten dit seizoen al achttien keer bol in de Ligue 1. Enkel Jonathan David (Lille OSC) en Kylian Mbappé (PSG) doen eentje beter.

Update: Officieel is het nog niet, maar via een lek van het spel FIFA is Loïs Openda (ex-Club Brugge) verkozen tot Speler van de Maand in de Ligue 1. De aanvaller van RC Lens zit al aan vijftien competitiedoelpunten.