Vanheusden open over ‘donkere periode’: “Pas nu kan ik er over praten”

Vanheusden open over ‘donkere periode’: “Pas nu kan ik er over praten”

12-04-2023 07:00 Laatste update: 07:28

Zinho Vanheusden (23) kampte in zijn korte carrière al met veel blessureleed. De verdediger staat onder contract bij het Italiaanse Inter Milano en speelt momenteel op huurbasis bij AZ en praat openhartig met Sporza.

Vanheusden speelde in het verleden onder meer bij Genoa en Standard. Overal had hij te maken met blessures. Ook bij AZ ging het mis met een voetbreuk. "Dat moment was de druppel, ik was er gewoon even klaar mee. (krijgt het moeilijk) Weet je dat ik die wedstrijd nog heb uitgespeeld? Ik ontkende de feiten gewoon, omdat anders weer overal zou staan dat ik geblesseerd was. De dag erna kon ik niet meer wandelen."

Al de blessures hadden een grote impact op Vanheusden. De verdediger zat naar eigen zeggen in een ‘donkere periode’. Ik heb diep gezeten. Niet alleen fysiek, ook mentaal. Ik snapte het gewoon niet. Wáárom toch? Ik had nooit gedacht dat een blessure zoveel impact kon hebben op mij als mens. Iedereen zegt wel: "Zinho is sterk en kan dat aan", maar als de miserie blijft duren ... Pas nu kan ik erover praten."

Vanheusden dacht echter niet aan stoppen. "Of ik aan stoppen gedacht heb? (schudt het hoofd) Anders zou ik al die moeite niet meer doen. Weet je, ik heb het gevoel dat mijn carrière nog niet écht begonnen is. Standard, Italië en die match met de Rode Duivels waren voorproefjes. En toch heb ik al 99 wedstrijden op mijn teller, hé. Het is dus niet zo dat ik een one-season wonder ben."