Guardiola wisselde De Bruyne om tactische redenen: Ik ben er om te beslissen

Guardiola wisselde De Bruyne om tactische redenen: "Ik ben er om te beslissen"

11-04-2023 23:52
12

Manchester City heeft een flinke optie genomen op de halve finales van de Champions League. Thuis legde het Bayern München met 3-0 over de knie. Kevin De Bruyne liet voor rust opnieuw zijn klasse bewonderen, maar werd na een uurtje naar de kant gehaald. Dat kwam niét door een blessure, benadrukt Pep Guardiola.

Nochtans leek De Bruyne zich luttele minuten voor zijn vervanging flink te blesseren aan de rechterknie. Toen hij een bal ternauwernood in het spel wilde houden, maakte zijn knie een onrustwekkende beweging. De Bruyne werd ook even verzorgd aan de kant, maar kwam nadien opnieuw tussen de lijnen. Enkele minuten later haalde Guardiola zijn spelmaker naar de kant voor Julian Alvarez.

"Een tactische beslissing", vertelt de Spanjaard daarover bij Manchester Evening NewsEen mogelijke blessure als uitvlucht gebruiken, daar waagde Guardiola zich dus niet aan. "Ik zag zijn prestatie en ik nam de beslissing. Op dat moment hadden we extra energie nodig van Julian. Ik ben hier om knopen door te haken, dat is mijn grootste kwaliteit", dekt de City-coach zich nog even in.

In ieder geval geven de cijfers Guardiola geen ongelijk. Na de vervanging van De Bruyne liep City verder weg van Bayern: van 1-0 ging het uiteindelijk naar 3-0. In dat laatste half uur van de wedstrijd hadden de Duitsers het ook het lastigst.