Van Rhijn (ex-Club Brugge) liet Premier League-droom gaan: 'Moest club opzoeken'

Van Rhijn (ex-Club Brugge) liet Premier League-droom gaan: 'Moest club opzoeken'

11-04-2023 17:15
1

Ricardo van Rhijn, de oud-speler van Club Brugge, had na zijn goede periode in het shirt van Ajax een aantal hele interessante transfers kunnen maken. In gesprek met ESPN vertelt de verdediger dat onder andere AS Roma en Leicester City achter hem aanzaten.

Laatstgenoemde club wilde Van Rhijn zelfs hebben een jaar voordat ze kampioen werden. "Ze speelden natuurlijk wel Premier League, maar ze waren toentertijd helemaal niet zo bijzonder. Ik wil niet zeggen dat ik ook zelf veel had gespeeld daar en die Premier League had gewonnen, maar het was wel grappig omdat ik toen ook met Galatasaray in gesprek was. Maar ik dacht bij Leicester, even opzoeken en ik had geen interesse."

Van Rhijn wees de Premier League uiteindelijk af, omdat hij meer zag in een periode bij Roma of Galatasaray. Uiteindelijk werd het na veel interesse pas jaren later een transfer naar Club Brugge. "Leicester was ik gewoon niet zo happig op. Dan zie je dat ze een jaar later gewoon kampioen worden. Dat is echt onvoorstelbaar, want ze zijn daarna ook jaren steady gebleven."