Valverde moet vrezen: Villarreal en Baena doen aangifte bij politie

Valverde moet vrezen: Villarreal en Baena doen aangifte bij politie

10-04-2023 12:22
11

Voor Real Madrid en Federico Valverde krijgt het La Liga-duel met Villarreal een vervelend staartje. De Uruguayaan deelde zaterdag een vuistslag uit aan Alex Baena, die aangifte gaat doen bij de politie.

Valverde zocht Baena na afloop op bij de spelersbus van Villarreal. Volgens Spaanse media was de middenvelder van Real Madrid nog altijd witheet over een opmerking van de buitenspeler in januari. "Huil maar nu je zoon niet geboren gaat worden", zou Baena gezegd hebben tegen Valverde, wiens vrouw op dat moment problemen had met de zwangerschap. 

De Spaanse jeugdinternational ontkent echter in alle toonaarden. 'Erg blij met de overwinning van ons team in een stadion als het Santiago Bernabéu, maar tegelijkertijd ben ik verdrietig met de agressie tegen mij na de wedstrijd en verrast door wat er wordt gezegd. Het is absoluut niet waar dat ik dat gezegd heb', schrijft hij op Twitter.

Ook Villarreal heeft inmiddels van zich laten horen via een statement. 'Onze speler Alex Baena werd gisteravond aangevallen, terwijl hij op weg was naar de spelersbus. Na te zijn geconfronteerd met deze actie heeft de speler besloten aangifte te doen bij de politie. Nogmaals, Villarreal verwerpt elke daad van geweld en gelooft heilig in de versie van de gebeurtenissen van de speler en zal hem tijdens dit proces ondersteunen.'

Spaanse media schreven al dat Villarreal beelden heeft van de aanval van Valverde. De ploegmaat van Eden Hazard en Thibaut Courtois moet daarmee vrezen voor een straf.