Somers over penalty voor Antwerp: “Grote clubs worden altijd bevoordeeld”

Somers over penalty voor Antwerp: “Grote clubs worden altijd bevoordeeld”

10-04-2023 10:15
36

Zowat de hele entourage van Cercle Brugge was niet te spreken over de vermeende handsbal die werd gefloten tegen Antwerp. Cercle kreeg al veertien penalty’s tegen en gelooft dus stilaan in een complot. 

Somers reageert in Het Nieuwsblad. De aanvaller van Cercle is meteen snoeihard in zijn analyse van de partij. “Grote clubs worden altijd bevoordeeld”, klinkt het bij Somers. “Er is duidelijk nog veel werk voor de arbitrage. Wat zondag gebeurde is zuur maar is blijkbaar het lot van de kleine ploegen.” 

Somers ging ook zelf nog even in op de handsbal die leidde tot de 2-1. De jonge aanvaller begreep niet goed waarom de scheidsrechter deze beslissing nam. “Het ging om een afvallende bal, ik maakte mij breed en wist niet eens waar de bal was maar die belandde blijkbaar tussen mij en Stengs. Er was zelfs niemand bij Antwerp die om een penalty vroeg maar plots kwam die VAR op de proppen.” 

“Ik heb nog tegen de ref gevraagd of het wel in de zestien was. Hij antwoordde dat hij geen keuze had, maar wat hij daar precies mee bedoelde, snapte ik evenmin. Maar opvallend veel fases zijn toch week na week in ons nadeel en ze delen op onze kap veel cadeautjes uit.”