Lang: 'Ik ben wel iemand die kan bijdragen aan eventuele EK-titel van Oranje'

Lang: 'Ik ben wel iemand die kan bijdragen aan eventuele EK-titel van Oranje'

09-04-2023 11:06
8

Noa Lang is ervan overtuigd dat hij van waarde kan zijn voor het Nederlands elftal. De Club Brugge-aanvaller werd de voorbije interlandperiode gepasseerd door bondscoach Ronald Koeman.

Zelfs nadat Steven Bergwijn en Cody Gakpo afhaakten, werd Lang niet opgeroepen. "Ik was het er niet mee eens. Maar wat moest ik doen? Gaan lopen stampvoeten? Hij heeft kort uitgelegd waarom hij me niet selecteerde", laat de aanvaller optekenen door De Telegraaf. Op Instagram liet Lang van zich horen. "Maar dat was pas, nadat Steven Bergwijn afhaakte, want daarvoor dacht ik: ik ga gewoon keihard mijn best doen en zorgen dat de KNVB niet meer om me heen kan. Maar bij een volgende teleurstelling komt dan toch die emotionele jongen met een bepaalde trots in me naar boven. Het is een leermoment. Al heb ik er geen spijt van."

"Ik denk dat Oranje me vooral in de wedstrijd tegen Gibraltar nodig had, omdat ik goed ben in de kleine ruimte", licht Lang toe. "Nu moet ik de komende tijd mijn voeten laten spreken en zorgen dat het alleen maar over de voetballer Noa Lang gaat. Ik denk dat ik goed op weg ben. Uiteindelijk ben ik wel een voetballer die met zijn flitsen kan bijdragen aan een eventueel Europees kampioenschap van Nederland, denk ik. Omdat ik met mijn acties het verschil kan maken."

Van Gaal
Lang zat wel bij de selectie van voormalig bondscoach Louis van Gaal op het WK in Qatar. "Ik vind dat een voetballer als ik wel wat meer had kunnen spelen", zegt hij over het eindtoernooi. "Maar ik was de bondscoach al dankbaar dat ik mee mocht en heb in Qatar echt genoten. Ik was in paniek, omdat het WK eraan kwam, ik mijn enkelbanden scheurde en ik daarna in een heel moeilijke situatie bij de club terechtkwam. Maar bij meneer Van Gaal voelde ik altijd vertrouwen."