D'Hollander gooit bij Zulte Waregem de handdoek nog niet: “Eerst mentaal oppeppen”

D'Hollander gooit bij Zulte Waregem de handdoek nog niet: “Eerst mentaal oppeppen”

09-04-2023 10:40
2

Zaterdag verloor Zulte Waregem door een doelpunt in de extra tijd met 3-2 van Sporting Charleroi. Degradatie afwenden wordt voor Essevee almaar lastiger. Toch gooit trainer Frederik D'Hollander de handdoek nog niet.

Voor Zulte Waregem is de realiteit hard. Na 32 matchen verzamelde het amper 24 punten. De club heeft niet langer meer zijn lot in eigen handen. Als Eupen op de laatste twee speeldagen nog twee punten pakt, zakt Zulte Waregem sowieso.

Zulte Waregem pakte zaterdag bijna een punt, maar het ging mis in de slotfase. “Uiteindelijk verandert de situatie niet veel. Die is klaar en duidelijk, we moeten twee keer winnen. We beginnen met één wedstrijd en die is volgende week”, noteerde Sporza uit de mond van D'Hollander.

Volgende week zaterdag staat Eupen – Zulte Waregem op het programma. Op de slotspeeldag ontvangt Essevee Cercle Brugge. "Ik ga mijn spelers eerst en vooral mentaal moeten oppeppen en ze doen geloven in het gameplan waarmee we Eupen kunnen pakken. Als we daar winnen, kunnen we de situatie helemaal omdraaien."

Gelooft de trainer zelf nog dat operatie redding succesvol afloopt voor Zulte Waregem? “Als je aan kansberekening doet, kan ik geloven dat je de kans klein acht. Alleen wij moeten die kans groot achten."