Rode Duivels of toch Congo voor Antwerp-man? Hij is een grote jongen

Rode Duivels of toch Congo voor Antwerp-man? "Hij is een grote jongen"

10-04-2023 14:31
5

Heel wat spelers in ons land bezitten een dubbele nationaliteit en staan voor een belangrijke keuze. Gaan ze toch kiezen voor België of kiezen ze voor een ander land. Voor die keuze staat ook Michel-Ange Balikwisha, die kan kiezen tussen België en Congo.

Broer William Balikwisha heeft al gekozen voor Congo, terwijl de speler van Royal Antwerp FC aangaf dat pas na het EK met de Belgische beloften te zullen doen. Zijn broer William laat er zich alvast over uit. "Hij is een grote jongen, ik heb liever dat hij zelf zijn keuzes maakt dan dat ik hem beïnvloed. Want als hij dan de verkeerde keuze maakt...", geeft hij aan bij Sudpresse.

Al wil William zijn broer zeker wel helpen. "Als hij om raad vraagt, dan zal ik natuurlijk voor hem klaarstaan. Maar daar zal het ook stoppen", klinkt het. "Ik zou natuurlijk graag met hem samenspelen, dat is duidelijk. Maar ik zal ook blij zijn voor hem als hij voor België kiest. Je mag niet vergeten dat we hier opgegroeid zijn", aldus de speler van Standard.

Balikwisha komt momenteel nog uit voor de Belgische beloften, waar hij één van de belangrijke pionnen is. Samen met de jonge Duivels zal hij komende zomer nog actief zijn op het EKU21.