Club Brugge doet wat het moet doen: winnen van rode lantaarn Seraing

07-04-2023 22:35
17

Club Brugge won vrijdagavond met 2-0 van Seraing. Daarmee zet het KAA Gent onder druk voor het Play-Off 1-ticket. Seraing degradeert naar de Challenger Pro League.

Club Brugge startte het best aan de wedstrijd. Seraing was zo goed als nergens, mede door de goede aanpak van Club. Anderzijds plooide de rode lantaarn wel stevig terug, wat dan weer tot statisch voetbal leidde. Van kansen was er dan ook lang geen sprake.

Pas rond het halfuur zette Club echt op. Jutgla stuitte op een goede Dietsch, en Vanaken kopte tegen de lat. De doelman van Seraing hield zijn ploeg recht in de eerste helft, waar Club Brugge wel een voorsprong verdiende.

Tien minuten na de start van de tweede helft was het dan ook zover. Jutgla maakte de 1-0, het moeilijkste werk leek gedaan. De wedstrijd ging dan weer een versnelling lager. Er waren weinig echte kansen te zien in de tweede helft na het openingsdoelpunt.

Club Brugge leek zichzelf in slaap te wiegen. Seraing kreeg namelijk een grote kans net voor de laatste tien minuten. Drie vrijstaande spelers konden de bal echter niet in doel knikken.

Net voor tijd schoot blauw-zwart wel weer helemaal wakker. Zowel Skov Olsen als Onyedika troffen het doelhout. Antonio Nusa verdubbelde dan maar de voorsprong.

Seraing degradeert naar de tweede afdeling. Club Brugge zet KAA Gent weer onder druk voor het Play-Off 1-ticket.