Ik heb de ambitie om ooit een Belgische topclub te coachen

"Ik heb de ambitie om ooit een Belgische topclub te coachen"

07-04-2023 16:40
7

Heel wat jonge Belgische trainers hebben de voorbije jaren hoge ogen weten gooien en maken flink wat indruk bij hun teams. Zo ook Jonas De Roeck, die met KVC Westerlo goed op weg is om de Europe Play-Offs te halen. De trainer verbergt ook niet bijzonder ambitieus te zijn.

De Roeck werkte in het verleden al bij RSC Anderlecht en lijkt de smaak van een topclub wel te pakken te hebben. Hij laat er dan ook geen twijfel over bestaan dat hij in de nabije toekomst een stap hogerop wil zetten. "Ik heb de ambitie om ooit een Belgische topclub te coachen. Anderlecht, ja. Of Club Brugge, KRC Genk of Royal Antwerp FC", geeft hij aan bij Het Laatste Nieuws.

Toch lijkt die stap er komende zomer nog niet te gaan komen. De Roeck heeft het namelijk flink naar zijn zin bij Westerlo. "Ik wil die stap op het juiste moment zetten. Op dit moment ben ik erg gelukkig in Westerlo. Ik heb nog een contract van twee jaar. En geloof mij: we kunnen niet ambitieus genoeg zijn", besluit hij.

Van alle topclubs die eerder werden genoemd is Club Brugge nog op zoek naar een nieuwe trainer voor volgend seizoen, terwijl Antwerp mogelijk afscheid neemt van de gewilde Van Bommel. Anderlecht en Genk lijken met Brian Riemer en Wouter Vrancken hun coach voor volgend seizoen al beet te hebben.