'Ajax heeft na maanden vervanger voor Overmars (Antwerp FC) beet'

'Ajax heeft na maanden vervanger voor Overmars (Antwerp FC) beet'

02-04-2023 21:40

Alles wijst erop dat Ajax in zee gaat met Sven Mislintat. De Duitser moet veertien maanden na het vertrek van Marc Overmars, die nu aan de slag is bij Antwerp FC, de technisch directeur worden in Amsterdam.

Na de scoop van De Telegraaf over Ajax, het afhaken van Julian Ward en de gesprekken met Mislintat meldt Sky Deutschland zondagavond dat er bijna witte rook is. De vijftigjarige Duitser staat op het punt om de nieuwe technisch directeur van Ajax te worden.

De kansen op een akkoord zijn gestegen door meerdere 'goede gesprekken' met algemeen directeur Edwin van der Sar, klinkt het. Op dit moment worden de laatste plooien gladgestreken. Vermoedelijk hakken alle partijen in de komende dagen de knoop door.

Mislintat maakte in Duitsland naam als topscout van Borussia Dortmund en had een aandeel in de komst van onder meer Robert Lewandowski, Ousmane Dembélé, Pierre-Emerick Aubameyang en Shinji Kagawa. Later werkte hij met wisselend succes voor Arsenal en VfB Stuttgart. Overmars ging na zijn ontslag aan de slag bij Antwerp FC.