Deinze zeker van het behoud na monsterzege tegen SL16 FC

01-04-2023 19:20
4

In de de Relegation Play-Offs van de Challenger Pro League heeft Deinze zaterdag uitgehaald. Het won met 5-0 van SL16 FC. Door de zege is Deinze nu ook mathematisch zeker van het behoud in 1B.

Voor de rust had de thuisploeg de schaapjes al op het droge. Mertens opende de score al 4 minuten en nog in het openingskwartier was ook al Kassimi aan het feest.

In de tweede helft konden de jonkies van Standard ook geen vuist maken. Schryvers trof meteen na rust raak. Door een eigen doelpunt van Diaw werd de schade voor SL16 FC nog erger. Hendrickx zette uiteindelijk de forfaitscore op het bord.

Deinze telt nu 37 punten en is mathematisch gered. SL16 FC blijft voorlaatste met 24 punten. Virton (18) punten speelt dit weekend nog tegen Lommel (39) punten.