Cercle Brugge houdt Play-Off 2 in verschiet na zege tegen KV Kortrijk

01-04-2023 17:58
18

Cercle Brugge staat weer (even) in de top acht. Het won zaterdag met 2-0 van KV Kortrijk, en doet zo helemaal mee voor de extra zes wedstrijden in de nacompetitie. KV Kortrijk is na deze nederlaag nog niet zeker van het behoud.

Cercle Brugge startte flitsend. Ueda scoorde al na drie minuten, maar er ging buitenspel vooraf aan het doelpunt. Even later kwam KV Kortrijk opnieuw goed weg: Daland kopte tegen de lat. Derde keer goede keer moet groen-zwart gedacht hebben, want op het kwartier was het wel raak. Somers rondde een aanval af met een buffelstoot: 1-0 voor Cercle.

KV Kortrijk kon daar moeilijk iets tegenin brengen, maar op het halfuur kwam het er toch eens uit. Kadri had een goede kans, maar stuitte op de doelman. Even later kreeg Cercle dan een uitstekende kans op een dubbele voorsprong. Ueda mocht vanop elf meter de 2-0 binnentrappen.

Ook na de rust had Cercle Brugge de touwtjes in handen. Vandenberghe mikte de 3-0 op het uur tegen de paal. Verder werd de tweede helft een veel minder aantrekkelijke helft dan de eerste. Cercle voetbalde rustig richting de drie punten. KV Kortrijk geeft de concurrentie onderaan nog wat extra hoop op het behoud.