Krullekoppen Faes en Theate na winst: Tedesco zei al dat hij fier is op ons

Krullekoppen Faes en Theate na winst: "Tedesco zei al dat hij fier is op ons"

29-03-2023 10:40
4

Na 2-3 winst op Duitsland stonden de krantenkoppen bol van lof over de Rode Duivels. Dinsdagavond speelde Wout Faes met Arthur Theate in de verdediging van de Rode Duivels.

"Het bilan na die eerste wedstrijden is op persoonlijk en collectief gebied positief", vertelde Faes na de twee gewonnen duels van Duitsland en Zweden (0-3) aan Het Nieuwsblad. "De coach heeft gezegd dat hij fier is op ons", vervolgde Faes, die vond dat dat terecht was na de eerste overwinning in 69 jaar op Duitsland.

"Ik voel me er goed, ook al is het allerminst mijn plek van gewoonlijk", zei Theate, die niet centraal, maar aan de linkerkant stond in de verdediging. "Tegen Zweden was het nog wat zoeken, nu ging het alweer wat beter", aldus Theate, die meer en meer in de rol groeit binnen het elftal van de Rode Duivels.

Het Belgische nationale team speelt de tweede match voor de EK-kwalificatie tegen Oostenrijk op 17 juni. De Rode Duivels wonnen van Zweden tijdens de eerste wedstrijd en behaalde tot dusver dus alle te behalen punten.