Snelders na verslaan Die Mannschaft: Trossard en Saelemaekers stelden ons teleur

Snelders na verslaan Die Mannschaft: "Trossard en Saelemaekers stelden ons teleur"

29-03-2023 09:30 Laatste update: 09:49
32

De Rode Duivels wonnen dinsdagavond vol trots van Duitsland met 2-3. Analist Eddy Snelders zag een effectieve tactiek en een schitterende Kevin De Bruyne. Toch zag de analist ook minpuntjes in het Belgische nationale elftal.

"Het voetbal is een stuk verticaler dan onder Martinez", vertelde Snelders aan Sporza, die eindelijk weer dynamiek zag en een systeem dat volgens hem past bij de het repertoire van spelers dat bondscoach Domenico Tedesco tot zijn beschikking heeft.

"Onder Tedesco is De Bruyne eindelijk weer de échte sleutelfiguur van deze ploeg", zei de analist, die De Bruyne zag uitblinken als kapitein van het elftal.

"Alexis Saelemaekers op de linksachter - hij hoort daar echt niet thuis. En ook Leandro Trossard stelde ons toch wat teleur", aldus Snelders, die toch nog wel wat kritiek had op twee spelers na de wedstrijd tegen Die Mannschaft en Zweden (0-3 winst).

Trossard hoorde de afgelopen periode in Engeland andere geluiden. De linksbuiten kreeg zelfs een nominatie voor Player of the Month in de Premier League na zijn prestatie bij koploper Arsenal.