UPDATE: ‘Lapoussin (Union SG) had toelating gekregen om uit te gaan’

UPDATE: ‘Lapoussin (Union SG) had toelating gekregen om uit te gaan’

27-03-2023 22:32 Laatste update: 28-03-2023 17:31
8

Loïc Lapoussin heeft - niet voor het eerst - wat uit te leggen. De middenvelder van Union Saint-Gilloise vertoefde de voorbije dagen met de selectie van Madagaskar in Afrika, maar daar is hij weggestuurd. Volgens bondscoach Nicolas Dupuis heeft Lapoussin zich bezondigd aan 'ongepast gedrag'.

Via een bericht op Facebook, op zich al opmerkelijk, heeft de Franse bondscoach van Madagaskar het nieuws wereldkundig gemaakt. Samen met Sylvio Ouassiero is Lapoussin om disciplinaire redenen uit de selectie geweerd. Wat er precies gebeurd is, blijft binnenskamers. Afgelopen donderdag stond Lapoussin nog aan de aftrap in het thuisduel tegen de Centraal Afrikaanse Republiek (0-3-verlies). In de terugwedstrijd ontbrak vervolgens elk spoor van hem. Beide wedstrijden kaderen in de voorrondes van de Afrika Cup.

Lapoussin moet zich binnenkort opnieuw melden bij Union. Daar zal hij ongetwijfeld uitleg moeten geven bij het voorval. Vervelend, want het is niet de eerste keer dat de Franse Malagassiër om extrasportieve redenen in een slecht daglicht komt. Enkele maanden geleden was er nog een incident met de Belgische verkeerspolitie. Lapoussin weigerde een alcoholtest en gedroeg zich bovendien weerspannig tegenover de agenten. Daar kon Union toen niet mee lachen.

Update: Union SG neemt de situatie van Loic Lapoussin bij Madagascar serieus. CEO Philippe Bormans laat zich tegenover Het Laatste Nieuws uit over een mogelijke straf. “Het heeft geen zin om nu al een standpunt in te nemen, want we weten niet wat er precies gebeurd is. Maar we verwachten een uitleg van Lapoussin en gaan ook informeren bij de voetbalfederatie van Madasgacar.”

Update: Volgens de entourage van Loic Lapoussin had de Union SG-speler toelating gekregen om met ploegmakkers uit te gaan om de gedachten te verzetten na de 0-3 thuisnederlaag tegen Centraal Afrikaans Republiek. Lapoussin zou volgens HLN ook Karel Geraerts hebben laten weten dat hij maandag geen interland zou spelen.

Update: De situatie rondom Loïc Lapoussin blijft de gemoederen bezighouden. De linkermiddenvelder van Union SG en Madagaskar werd verweten van wangedrag door de bondscoach van Madagaskar Nicolas Dupuis, maar nu blijkt dat Madagaskar afscheid heeft genomen van Dupuis.

Lapoussin werd verweten van wangedrag door bondscoach Dupuis en daarom werd hij ook buiten de selectie gezet. Nu heeft Madagaskar afscheid genomen van de bondscoach en zet dit extra vraagtekens rondom de situatie van Lapoussin, weet Het Nieuwsblad.