Geslaagd! Geraerts, Kompany en tiental anderen nemen UEFA Pro License in ontvangst

Geslaagd! Geraerts, Kompany en tiental anderen nemen UEFA Pro License in ontvangst

27-03-2023 22:16
12

De voorbije jaren braken enkele jonge, veelbelovende Belgische trainers door. Neem nu Karel Geraerts en Vincent Kompany, die bij respectievelijk Union Saint-Gilloise en Burnley FC bijzonder knappe resultaten neerzetten. Toch beschikten zij tot voor kort nog niet over het hoogst mogelijke trainersdiploma. Daar is sinds deze maandagavond verandering in gekomen. 

Op de uitreiking van de UEFA Pro License diploma's zijn een tiental trainers in de bloemetjes gezet. Na maanden opleiding hebben zij die onderscheiding te pakken, de hoogst mogelijke in de Belgische trainerswereld. Ook Geraerts en Kompany hebben hun traject met succes afgerond. Die laatste reisde daarvoor de laatste maanden enkele keren op en af vanuit Engeland.

Naast Geraerts en Kompany slaagden ook enkele andere bekende namen. Onder meer Rik De Mil, sinds kort hoofdcoach van Club Brugge, Carl Hoefkens (ex-Club) en Edward Still (KAS Eupen) beschikken vanaf nu eveneens over een UEFA Pro License diploma. Om het diploma in de wacht te slepen, moet je minstens 360 uren les volgen, waaronder theorie en praktijk.