Antwerp-ploegmaats vol lof over jonkies: Dat is heel zeldzaam

Antwerp-ploegmaats vol lof over jonkies: "Dat is heel zeldzaam"

25-03-2023 19:47
5

Royal Antwerp FC doet dit seizoen nog steeds mee om de titel en koos de voorbije weken steevast voor flink wat jonkies. Heel wat jeugdtalenten kregen een kans om zich te tonen én wisten ook te overtuigen. Dat tot grote verbazing van enkele ploegmaats bij The Great Old.

Michel-Ange Balikwisha, zelf nog steeds maar 21 jaar oud, is verbaasd dat flink wat van die jongere spelers bij Antwerp ook meteen goede prestaties leveren. "Ik vind het ongelooflijk. Als ik Arthur (Vermeeren), Kobe (Corbanie), Milan (Smits), ... en de andere jongeren aan het werk zie, schrik ik van hun niveau", zegt hij bij Het Antwerp Antwoord.

Balikwisha stond in de jeugd ook te boek als een groot talent, maar ziet dat Antwerp nu mogelijk op een goudmijn zit. "Ik was ook sterk op die leeftijd, maar had niet dezelfde maturiteit. Misschien omdat wij hen helpen als oudere speler. Maar op die leeftijd in de A-kern meedraaien bij een club als Antwerp, waar toch veel druk heerst, dat is heel zeldzaam", geeft hij aan.

Indrukwekkende Vermeeren
Eén van die jeugdspelers is Arthur Vermeeren, die op jonge leeftijd nu al een sterkhouder is bij Antwerp. Jean Butez gelooft dan ook dat Vermeeren ver kan geraken. "Wat indrukwekkend is, is de regelmaat waarmee Arthur speelt. Hij laat zich niet meeslepen, blijft zichzelf en is heel constant. Hij wordt steeds sterker en dat is best gek op die leeftijd. Voor de club is dit geweldig. Het zal veel andere jongeren motiveren om ook zo goed te worden. Hij toont ook dat andere jongeren hun kansen moeten krijgen", besluit Butez.