'Atlético mikte op dubbele, maar Barça wil straks niet méér betalen voor Carrasco'

'Atlético mikte op dubbele, maar Barça wil straks niet méér betalen voor Carrasco'

22-03-2023 15:50

De kans is nog steeds bestaande dat Yannick Carrasco in 2023 het truitje van FC Barcelona aantrekt. De Rode Duivel leek in januari al op weg naar Camp Nou, maar toen geraakte de overeenkomst niet helemaal rond. Komende zomer klopt Barça terug aan in Madrid, weliswaar op eigen voorwaarden.

Afgelopen winter lieten de Catalanen Memphis Depay naar Atlético verkassen. Als ruilmiddel in die deal aasden ze op Carrasco. De 29-jarige Vilvoordenaar heeft zeker oren naar een overstap, temeer omdat er uit contractbesprekingen met de clubleiding voorlopig niets uit de bus kwam, ondanks de belofte voor een salarisverhoging, meldt Relevo. Zijn huidige contract loopt af in de zomer van 2024.

Als Atlético geen kapitaalsverlies wil lijden, moet het Carrasco dus best komende zomer al ten gelde maken. Dat heeft Barça ook in de oren geknoopt. Xavi en co zien de Rode Duivel als een interessante piste op de linkerflank, maar willen zich niet blauw betalen, al helemaal niet omdat de Blaugrana grote problemen hebben met hun Financial Fair Play.

Barça heeft dan ook bepaald dat het hoogstens tien miljoen euro wil ophoesten voor Carrasco. Afgelopen winter vond het al bijna een akkoord over een koopoptie voor negen miljoen, maar plots verdubbelde Atlético die som. Of de hoofdstedelingen ook vanaf juni nog zo'n achttien miljoen verlangen, valt nog af te wachten.