Dreyer (Anderlecht) over JPL:  “Belgische competitie beter dan de Superliga”

Dreyer (Anderlecht) over JPL: “Belgische competitie beter dan de Superliga”

21-03-2023 21:20 Laatste update: 21:20
33

Anders Dreyer, de Deense winger van RSC Anderlecht, reageert op zijn eerste periode in de Jupiler Pro League. Dreyer kwam half januari over van FC Midtjylland en heeft snel zijn draai gevonden onder zijn Deense hoofdtrainer Brian Riemer.

Dreyer vertelt dat de Jupiler Pro League in zijn ogen sterker is dan de Deense Superligaen. Dreyer gelooft dat hij hierdoor een grotere kans heeft om vast deel uit te maken van de nationale ploeg van Denemarken. “Persoonlijk vind ik de Belgische competitie beter dan de Superliga. Het tempo ligt veel hoger en het spel is niet zo tactisch”, vertelt Dreyer aan het Deense B.T.

Dreyer herkent verder een ander groot verschil tussen de Jupiler Pro League en de Deense Superligaen. Een verschil dat Dreyer naar eigen zeggen goed past. “In België geeft iedereen gas en wil iedereen scoren, dus het tempo ligt hoger en je hebt minder tijd aan de bal, en die stijl past goed bij mij”, vertelt Dreyer.

Dreyer is nu geselecteerd voor het Deens nationaal team, en hoopt Anderlecht terug te brengen naar de top van de Jupiler Pro League.  “Nu hoop ik dat ik Anderlecht naar de top van de Belgische competitie kan helpen spelen, en dan zullen we moeten zien wat dat betekent voor mijn plaats in de nationale ploeg”, besluit Dreyer.