RSC Anderlecht doet gouden zaak op OH Leuven en komt top 8 binnen

19-03-2023 17:58
62

RSC Anderlecht heeft een gouden zaak gedaan in de strijd voor Play-Off 2. Het won met 0-2 bij OH Leuven. Daarmee komt het de top acht binnen.

Zowel OH Leuven als RSC Anderlecht startten goed aan de wedstrijd. RSCA kreeg echter wel onmiddellijk een dreun. Na acht minuten moest Yari Verschaeren geblesseerd het veld verlaten. Paars-wit speelde wel goed en met veel diepgang.

Op het halfuur kreeg Slimani een goede mogelijkheid, maar kon net niet scoren. De VAR kwam echter wel tussen nadat Mendyl in de nasleep van de voorzet een zware tackle deed. Strafschop zei de ref. RSCA nam het in dank af, 0-1 via Slimani. Een verdiende voorsprong voor RSCA.

Na de rust kwam OHL echter veel beter uit de kleedkamer. Verbruggen moest RSCA talloze keren van de gelijkmaker houden. Leuven speelde goed en met veel tempo, Anderlecht kon daar nauwelijks tegenover brengen.

Rond minuut 70 kwam RSCA wel weer in haar spel. Het kwam zelfs zowat uit het niets op 0-2, maar daar stak de VAR een stokje voor. Murillo stond buitenspel. Enkele minuten later was paars-wit daar dan opnieuw. Raman trof keihard de paal.

In de extra tijd was het dan toch game over voor OHL. Arnstadt ging solo en plaatste de bal mooi binnen. 0-2 voor RSCA.

Anderlecht wint zo op OH Leuven na een mooie wedstrijd, al kon het wel anders gelopen zijn. De eerste helft was voor RSCA, de tweede voor OH Leuven. Eindstand: 0-2.