Bokadi laat zich uit over vertrek bij Standard: Wil hier blijven

Bokadi laat zich uit over vertrek bij Standard: "Wil hier blijven"

19-03-2023 13:06
2

Standard is bezig aan een heuse make-over en zal de komende maanden enkele zware keuzes moeten maken. Zo zullen verschillende spelers vertrekken, waarvan Merveille Bokadi er één van kan zijn. Al blijft de Congolees toch liever bij de Rouches.

De nu 26-jarige Bokadi is één van de anciens bij Standard en ziet zijn contract net zoals Kostas Laifis eind volgend seizoen aflopen. Het is dus niet ondenkbaar dat Standard komende zomer een oplossing zoekt voor Bokadi, maar de Congolees wil liefst langer blijven.

"Ik heb al met de club gesproken en het bestuur weet ook dat ik me hier goed voel", zegt Bokadi bij La Dernière Heure. "Ik heb in mijn carrière slechts twee clubs gekend: TP Mazembe en Standard. Ik heb twee gezinnen, één in Lubumbashi en de andere hier in Luik. Met mijn familie vinden we het hier leuk", aldus Bokadi.

De Congolees wil liever niet verhuizen, maar beseft ook dat er veel kan veranderen in het voetbal. "Als de club een aanbieding krijgt en ik moet vertrekken, dan zullen we erover spreken. Maar het is mijn doel om me op mijn spel te concentreren en bij Standard te blijven. Als ik een langdurig contract aangeboden krijg en de jongere mensen kan begeleiden, zeg ik geen nee", besluit hij.