CL-opsteker is alweer vergeten, Milan blijft steken tegen laagvlieger Salernitana

CL-opsteker is alweer vergeten, Milan blijft steken tegen laagvlieger Salernitana

13-03-2023 22:52

AC Milan heeft een nieuwe opdoffer opgelopen in de Serie A. Thuis tegen laagvlieger Salernitana geraakte het niet verder dan een 1-1-gelijkspel. Basisklant Alexis Saelemaekers en invallers Charles De Ketelaere en Divock Origi konden daar niets aan veranderen.

Slechts één Rode Duivel in de basis dus bij AC Milan, dat het een hele maandagavond lang bijzonder moeilijk had om openingen te vinden tegen Salernitana. Die ploeg staat nochtans pas zestiende in de stand. Vlak voor rust viel er dan toch een treffer uit de lucht. Letterlijk zelfs, want na een hoekschop kon Olivier Giroud in doel verlengen: 1-0. 

Het kwaadste leek daarmee geschied voor I Rossoneri, maar op het uur strafte Boulaye Dia de slappe houding van de thuisploeg af. Meteen na die treffer besloot Stefano Pioli een driedubbele wissel door te voeren: naast De Ketelaere en Origi kwam ook Zlatan Ibrahimovic binnen de lijnen. Die aanvallende stootkracht leverde echter weinig verbetering op in het veldspel, te meer omdat Salernitana goed verdedigde.

Er vielen wel nog enkele doelrijpe kansen uit de lucht, zo moest Guillermo Ochoa een bal van de lijn grabbelen. Scoren zat er echter niet in voor Milan. Daardoor blijft de titelverdediger hangen op de vierde plek. De opsteker na de kwalificatie voor de kwartfinales van de Champions League is zo alweer snel vergeten. De tweede plek van stadsrivaal Internazionale blijft wel binnen handbereik: Romelu Lukaku en co tellen nu twee punten voorsprong.