Vanhaezebrouck (Gent) over Orban: “Een fenomeen, werk maken van zijn vieringen”

Vanhaezebrouck (Gent) over Orban: “Een fenomeen, werk maken van zijn vieringen”

12-03-2023 23:00
2

Hein Vanhaezebrouck, de uitgesproken hoofdtrainer van KAA Gent, kan zijn geluk niet op met spits Gift Orban. Vanhaezebrouck reageert op het feit dat zijn spits maar liefst vier keer wist te scoren in de 2-6 overwinning van Gent, uit bij SV Zulte Waregem.

Vanhaezebrouck prijst zich zeer gelukkig met zijn spits bij Gent en noemt hem “een fenomeen”, het blijft daar niet bij tijdens Vanhaezebrouck zijn lofzang. “Gift hééft het gewoon. Afwerken is spielerei voor hem”, citeert Het Laatste Nieuws.

Toch ziet Vanhaezebrouck nog verbeterpunten bij Orban, zo kwam de spits van Gent in de eerste helft maar weinig in het verhaal voor. Ook naar de viering van zijn doelpunten wordt gekeken, dit mag toch meer in groepsverband gebeuren. “Alleen kan je het ook niet, we gaan werk maken van zijn vieringen”, besluit Vanhaezebrouck.

Door zijn vier doelpunten heeft Orban nu binnen vijf wedstrijden zeven doelpunten gemaakt in de Jupiler Pro League. Door de overwinning staat Gent nu op een vijfde plaats met slechts één punt minder dan Club Brugge.