Kums over “nonchalante” Orban bij Gent: Elke bal die hij aanraakt, is een goal

Kums over “nonchalante” Orban bij Gent: "Elke bal die hij aanraakt, is een goal"

12-03-2023 20:50
3

KAA Gent heeft met maar liefst 2-6 weten te winnen uit bij SV Zulte Waregem. Kapitein Sven Kums reageert na de winstpartij in het bijzonder op ploegmaat Gift Orban, die vier keer wist te scoren.

Kums spreekt met bewondering over Orban na zijn vier doelpunten. De kapitein van Gent zag iedere bal van Orban in het doel vliegen. “Voor ons is dat natuurlijk geweldig wanneer elke bal die hij aanraakt, ook in doel belandt”, vertelt Kums aan Het Laatste Nieuws.

Toch ziet aanvoerder Kums ook wat nonchalance bij zijn ploegmaat Orban, maar dat mag als hij vier keer scoort. “Het is wel iemand die een beetje nonchalant is. Bij de opwarming heeft hij bijvoorbeeld weinig klaargespeeld. Als hij altijd vier goals maakt, mag hij van mij opwarmen hoe hij wil”, vertelt Kums.

Gent staat na de overwinning op Zulte Waregem op een vijfde plaats in de Jupiler Pro League. Gent heeft slechts één punt minder dan nummer vier Club Brugge. Zulte Waregem blijft steken op de zeventiende plaats en strijdt om degradatie te voorkomen.