Samatta spreekt duidelijke taal over toekomstplannen: Wil bij KRC Genk blijven

Samatta spreekt duidelijke taal over toekomstplannen: "Wil bij KRC Genk blijven"

12-03-2023 17:16

Door het vertrek van Paul Onuachu en de blessure van Tolu Arokodare krijgt Aly Samatta de laatste weken volop zijn kans bij KRC Genk. De Tanzaniaan, die momenteel wordt gehuurd van Fenerbahçe, krijgt daardoor de kans om Genk te overtuigen hem definitief in te lijven. Daar hoopt Samatta alvast op.

Genk is momenteel al bezig met de voorbereiding op volgend seizoen en zal moeten beslissen of het ook Samatta ook definitief overneemt. Volgens Turkse bronnen kan Samatta door een aankoopoptie worden aangetrokken voor 4,5 miljoen euro. Samatta hoopt alvast dat Genk die ook zal lichten.

“Ik denk dat iedereen wel weet dat ik hier de komende jaren nog wil voetballen", geeft Samatta aan in Het Laatste Nieuws. "Ik heb op veel plaatsen gezeten (TP Mazembe, Aston Villa, Fenerbahçe en Antwerp verder, red.). Nergens voelde ik me zo goed als in Genk", aldus de spits.

België en Genk is ook het tweede huis geworden van Samatta, die hier bijzonder graag vertoeft. "Na mijn carrière zou ik hier best willen blijven met mijn vrouw en drie kinderen - zij wonen nu nog in Afrika. Genk huurt me van Fenerbahçe en heeft een aankoopoptie. Die kan tot aan het einde van het seizoen gelicht worden. Ik moet dus nog even geduld hebben", besluit hij.