KV Mechelen pakt drie punten tegen STVV na strafschopdoelpunt Hairemans

11-03-2023 17:51 Laatste update: 18:01
18

KV Mechelen heeft zaterdagmiddag de drie punten thuisgehouden. Het klopte STVV met 1-0. Hairemans scoorde de enige treffer vanop de stip.

De wedstrijd begon evenwichtig. Beide ploegen hadden evenveel balbezit en even weinig kansen. Na het halfuur kreeg KV Mechelen wel een grote kans, maar Schmidt stond pal bij een bal van Bates. Veder was er over de eerste helft niet veel te vertellen. Een 0-0 leek logisch na 45 minuten.

De tweede helft begon iets meer belovend. Opnieuw moest Schmidt ingrijpen, deze keer op een poging van Agyei. De wedstrijd bleef echter wel op schot. Bruno voor STVV, en Verstraete en Storm voor Malinwa konden wat dreigen, maar veel zat er niet in.

De wedstrijd leek op een 0-0 te eindigen, tot de VAR een vreemde tussenkomst deed. Het zag een iets wat ver gezocht handspel in het voordeel van KV Mechelen. Malinwa nam de strafschop graag aan, en zo zette Hairemans de stand op 1-0.

Dat werd uiteindelijk ook de eindstand. Na een punt tegen KRC Genk verliest STVV nu opnieuw. KV Mechelen lijkt zeker van het behoud.