Geen De Jong voor Manchester United: 'Ik wil bij Barça blijven, nog vele jaren'

Geen De Jong voor Manchester United: 'Ik wil bij Barça blijven, nog vele jaren'

10-03-2023 11:15

Frenkie de Jong benadrukt nog maar eens dat zijn toekomst bij FC Barcelona ligt. De middenvelder is voornemens nog vele jaren in Catalonië te blijven en wuift geruchten over een mogelijke stap naar Manchester United weg.

De Catalaanse radiozender RAC1 legt De Jong voor of het een rustige transferzomer gaat worden. "Geen Manchester United, geen Erik ten Hag?" De Nederlander reageert kraakhelder. "Ik ben hier op mijn gemak en heel tevreden. Ik wil bij Barça blijven, nog heel veel jaren." Afgelopen zomer werd De Jong ook gelinkt aan een overstap naar Old Trafford. "Ik wist vanaf het eerste moment dat ik bij Barça zou blijven en ben daar nooit op teruggekomen."

"Ik heb er altijd van gedroomd om voor Barça te spelen en ik wil hier succes hebben." De Oranje-international stelt dat succes welkom is. "Ik heb La Liga nog nooit gewonnen. Dit is mijn vierde seizoen hier en zo dicht bij als nu ben ik nog nooit geweest, maar de weg is nog lang." Barcelona staat negen punten voor op naaste belager Real Madrid, met nog veertien speelrondes voor de boeg.