Geraerts (Union) over twijfel Teuma: Zullen zien hoe zijn kuit reageert

Geraerts (Union) over twijfel Teuma: "Zullen zien hoe zijn kuit reageert"

09-03-2023 11:01
6

Union Saint-Gilloise neemt het donderdag op tegen Union Berlin. De naamgenoten strijden om een plekje in de kwartfinales van de Europa League. Karel Geraerts blikt op de persconferentie vooruit op het duel. 

Union moet het mogelijk doen zonder aanvoerder haar Teddy Teuma. “Het wordt een moeilijke keuze”, aldus coach Geraerts op de persconferentie geciteerd door Sudpresse. “Hij zal meetrainen en we zullen zien hoe zijn kuit reageert.” Het zou een echte aderlating zijn voor de Brusselse ploeg. Toch gelooft Geraerts dat zijn mannen Berlin pijn kunnen doen. 

Hoe dan ook wordt het een moeilijke opgave voor Union. Berlin heeft thuis sinds 13 februari 2022 niet meer verloren, als je de 0-1 van Union Saint-Gilloise niet meetelt. “We moeten respecteren wat Berlin doet in de competitie," klinkt het bij Geraerts. ”Voor mij is het 60-40 in hun voordeel. Ze zijn een zeer fysieke ploeg die goed op de bal speelt. Ik ben blij om hier terug te zijn, ook al kent de tegenstander ons beter dan zes maanden geleden."

Union kan deze historische wedstrijd als underdog zonder druk ingaan. Dat voelt ook Geraerts. De laatste weken liep het niet altijd even vlot bij Union, maar Geraerts gelooft dat deze wedstrijd wel eens op het juiste moment zou kunnen komen. "Het was mentaal niet gemakkelijk, maar ik was gerustgesteld omdat het niveau niet catastrofaal was geweest. Het grote verschil was dat we minder efficiënt waren in onze goede momenten. De overwinning tegen Eupen heeft het vertrouwen en de rust in de groep teruggebracht."