Zaroury laat er geen twijfel over bestaan: Heb altijd voor Marokko willen spelen

Zaroury laat er geen twijfel over bestaan: "Heb altijd voor Marokko willen spelen"

8 maart - 16:33
5

Anass Zaroury maakt furore in de Championship. Bij het Burnley FC van Vincent Kompany is de Marokkaanse Belg haast wekelijks bepalend, in die mate zelfs dat er vanuit sommige hoeken getreurd wordt over zijn keuze voor De Leeuwen van de Atlas. Bij Zaroury zelf heeft daar nooit enige twijfel over bestaan.

"Ik heb altijd voor Marokko willen spelen", verklaart Zaroury in gesprek met Eleven Sports. Bij de jeugdcategorieën kwam de technische vleugelaanvaller nochtans nooit uit voor de Marokkaanse elftallen. Wel voor de Belgische ... Hoe verklaart hij dat? "Eerlijk: omdat ik nooit opgeroepen werd", is de simpele uitleg van Zaroury. 

Toch stond het in zijn hoofd altijd vast. Slechts één nationale ploeg zou hem kunnen overtuigen. "In België was ik wel al gelanceerd, dus ik wachtte gewoon op mijn uitnodiging vanuit Marokko", geeft hij aan.

Niettemin benadrukt Zaroury dat hij veel geleerd heeft in ons land, waar hij speelde voor onder meer Lommel SK en Sporting Charleroi. "Ik heb wel respect voor mijn parcours in België. Wanneer je bij de grote jongens aankomt, moet je echter een keuze maken met het hart. Bij mij ligt dat bij Marokko."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie