Parker krijgt het hard te verduren bij Club Brugge: 'Een complete flop'

Parker krijgt het hard te verduren bij Club Brugge: 'Een complete flop'

08-03-2023 11:07
24

Het begon historisch goed en eindigde historisch slecht: Club Brugge is klaar in de Champions League. Ook dinsdagavond was Benfica veel te sterk (5-1). De dagen van trainer Scott Parker lijken nu definitief geteld. De Engelse coach kreeg ook flink wat kritiek in de Belgische pers.

De nederlaag tegen Benfica was hoogstwaarschijnlijk één van de laatste wapenfeiten van de Engelse trainer, wiens hoofd op het hakblok ligt. Hij wordt naar de uitgang geduwd, terwijl Alfred Schreuder wordt genoemd als zijn volger. Ook in de Belgische media was men bikkelhard voor Parker.

'Hij blijkt een complete flop te zijn', schrijft HLN na de Champions League-exit van Club Brugge over Parker. 'Weg ermee. Het is welletjes geweest en het kan zo niet verder. Parker heeft er een warboel van gemaakt. Het sloeg nergens op. Alsof hij publiekelijk riep om zijn ontslag. Zou de man er intussen zelf ook niet klaar mee zijn? Die indruk wekt hij wel. So long, farewell, mister Parker.'

Parker zat twaalf wedstrijden op de bank bij Club Brugge en won er slechts twee. Telkens koos hij voor een andere basiself. "Volgens mij kan hij niet meer aanblijven. Want de statistieken qua resultaten zijn dramatisch voor de duurste kern en rijkste club in België", aldus Sporza-commentator Tom Boudeweel. "Ik ben niet bij de besprekingen met de spelers, maar op momenten dat ik hem zie lijkt hij me niet echt een motivator. Hij straalt zo weinig uit, de interne communicatie is niet goed."