Benfica kent geen genade en bezorgt Club Brugge pijnlijke Champions League-exit

Benfica kent geen genade en bezorgt Club Brugge pijnlijke Champions League-exit

07-03-2023 22:49 Laatste update: 22:54
84

Club Brugge heeft dinsdag in de Champions League niet kunnen stunten tegen Benfica. Het omgekeerde was waar. De Portugezen toonden dat ze een paar klasse sterker waren dan de Belgische landskampioen en wonnen met 5-1 van Blauw-Zwart.

Club Brugge had de heenmatch met 0-2 verloren en stond voor een haast onmogelijke opdracht in het Estádio da Luz. De duizenden meegereisde fans van Blauw-Zwart hoopten stiekem in Portugal op een stunt, maar het werd dinsdag al snel duidelijk dat die nooit in de maak was. Daar kon ook de verrassende keuze van Parker om Buchanan op het middenveld te zetten niets aan veranderen.

Vanaf de eerste minuut moest Club Brugge de wet van de sterkste ondergaan. In de tweede minuut trilde de netten al een eerste keer, maar een oplettende VAR greep in na een buitenspeldoelpunt van Joao Mario. Het was eigenlijk alleen maar uitstel van executie.

Zoals een kat durft te spelen met een muis, zo zat Club Brugge dinsdag negentig minuten in de problemen. Blauw-Zwart mocht af en toe piepen, maar dat was eigenlijk enkel voor de vorm. Lang kon zich bijvoorbeeld offensief niet uitleven, maar flirtte twee keer voor de rust met rood. Eerst haalde hij zwaar Otamendi onderuit. Nadien spaarde de scheidsrechter Lang toen hij een overtreding maakte en al geel op zak had.

Benfica had voor de rust al de schaapjes op het droge. Uitblinker Rafa Silva zette in de 38e minuut een counter op en werkte zelf daarna knap met de buitenkant van de voet af. Vlak voor het rustsignaal tekende de man van de assist bij de 1-0, Gonçalo Ramos, voor de 2-0 nadat hij onder meer dolde met Mechele en Nielsen.

Wie dacht dat Benfica na de rust medelijden zou hebben met Club Brugge kwam bedrogen uit. De Portugezen lieten de bal vlot gaan en bleven Club Brugge – zonder de gewisselde Lang – pijn doen. Iets voor het uur verschalkte Ramos Mignolet opnieuw. Na een onhandige overtreding van Sylla in de eigen zestien ging de bal op de stip en kon Joao Mario ook op het scorebord komen.

De honger van Benfica was nog altijd niet over en ook Neres pikte zijn doelpuntje mee. De invaller moest wel wachten op een signaal van de VAR, want er was eerst gefloten voor buitenspel. Met de forfaitscore op het bord deed Club Brugge dan toch nog iets terug. Meijer knalde de bal in de bovenhoek, maar de Brugse exit in de Champions League was wel een feit.