Turks feestje op KAA Gent? Onderlinge rivaliteit even opzijgezet

Turks feestje op KAA Gent? "Onderlinge rivaliteit even opzijgezet"

07-03-2023 12:00
2

KAA Gent speelt donderdag tegen Basaksehir in de Conference League. Die club heeft niet bepaald een grote aanhang, maar volgens Mohammed Kurtulus zullen er toch veel Turkse fans zitten in de Ghelamco Arena. 

"De wedstrijd in Istanboel zal niet zoveel volk op de been brengen, aldus de ex-speler van KAA Gent bij Het Nieuwsblad. "Toch mag je er zeker van zijn dat er donderdag ook veel Turkse voetbalsupporters uit onze buurlanden afzakken naar de Ghelamco Arena. In Europa wordt de club ook gesteund door fans van Galatasaray, Fenerbahçe of Besiktas. De onderlinge rivaliteit wordt dan voor een dag opzijgezet."

Kurtulus verwacht een spannende partij. "Onderschat Basaksehir vooral niet. Die groep speelt al veel jaren samen. Ook hun coach, Emre Belözoglu, was er nog actief als speler. Geldproblemen zijn de club onbekend, dus de spelers kunnen telkens heel ontspannen voetballen. Qua niveau zou ik hen dan ook zeker niet onderschatten."

Basaksehir schakelde eerder dit seizoen Antwerp uit in de Play-Offs van de Europa League. In Istanbul werd het toen 1-1, maar Basaksehir kwam met 1-3 winnen op de Bosuil.