Orban schittert: Iederen dacht dat het grote stap was, ik heb andere mentaliteit

Orban schittert: "Iederen dacht dat het grote stap was, ik heb andere mentaliteit"

05-03-2023 23:29 Laatste update: 23:48
1

KAA Gent heeft er een kostbare overwinning bij. Tegen RSC Anderlecht maakte Gift Emmanuel Orban het verschil met een wondermooie treffer: 1-0. De Nigeriaanse spits lijkt nu al de nieuwe sensatie van de Ghelamco Arena.

Pas vorige winterstop kwam Orban over naar ons land. Intussen staat zijn teller op vier doelpunten in zes wedstrijden. En hoe! Tegen Anderlecht schoot hij de bal heerlijk in de verste winkelhaak. Toch houdt de aanvaller de voetjes op de grond. Hij bekijkt enkel het collectieve plaatje. "Een belangrijke overwinning, maar we hebben ons objectief nog niet bereikt", klinkt het op de website van Gent.

Dat objectief is nog steeds de top-vier halen en op die manier ook de Champions Play-Off betwisten. In dat vooruitzicht deed Gent dit weekend alvast een gouden zaak, aangezien nummer vier Club Brugge vrijdagavond al verloor in Oostende (3-0). Daardoor zijn De Buffalo's nu (net als Standard Luik overigens) genaderd tot op één puntje van de rivaal.

Met Orban heeft Gent bovendien een aartsgevaarlijk wapen erbij gekregen. Best straf, want tot december voetbalde hij nog bij Stabaek in de Noorse tweede klasse. "Iedereen dacht dat het een grote stap was van de tweede klasse in Noorwegen naar de Belgische eerste klasse, maar ik heb een andere mentaliteit. Ik ben niet naar hier gekomen om op de bank te zitten. Mentaal ben ik ijzersterk", legt Orban uit.