'Als Anderlecht drie jaar op rij kampioen was geworden, had ik niet ja gezegd'

'Als Anderlecht drie jaar op rij kampioen was geworden, had ik niet "ja" gezegd'

04-03-2023 10:47
12

RSC Anderlecht is nog altijd bezig aan de weg omhoog. Brian Riemer kreeg na het ontslag van Felice Mazzu de sleutels van het Lotto Park in handen. Bij Het Laatste Nieuws vertelt Riemer hoe hij in ons land terecht kwam.

De voorbije jaren was Riemer aan de slag bij Brentford. De Deen was er de assistent van zijn landgenoot Thomas Frank. De twee hadden succes en Riemer voelde dat zijn werk in Engeland nog niet voorbij was. Hij wilde met Brentford richting Europa en sloeg een vijftal aanbiedingen om ergens anders op eigen benen te gaan staan af.

Uiteindelijk zei hij toch 'ja' tegen Anderlecht. De club zat toen erg diep. "Als Anderlecht al drie jaar op rij kampioen was geworden, dan was ik er niet op ingegaan”, stelt Riemer in de krant. “Maar iets repareren wat stuk is, dat is mijn grootste motivatie. Ik heb dat in Kopenhagen gedaan, ik heb dat in Brentford gedaan en ik ga het nu in Anderlecht doen."

Volgens Riemer is zijn grootste drijfveer om Anderlecht terug aan succes te helpen. "Daar heeft de club recht op", aldus de Deen. Toch zei hij niet meteen 'ja' tegen paars-wit. Ondanks dat hij van uitdagingen houdt, schrok hij toch dat Anderlecht pas twaalfde stond voor zijn komst.

Na gesprekken met Jesper Fredbeg en Wouter Vandenhaute tekende Riemer in Brussel. Buiten het potentieel van de club en de geschiedenis van Anderlecht, had Riemer nog een goede reden om aan de slag te gaan bij Anderlecht. "Al die mensen die zo graag Anderlecht opnieuw naar de top van België willen brengen, maar niet precies wisten hoe ze dat moesten doen."