CEO Pro League Parys na klachten KAA Gent en Zulte: “Proefproject met VAR”

CEO Pro League Parys na klachten KAA Gent en Zulte: “Proefproject met VAR”

01-03-2023 21:12
11

Zowel KAA Gent als Zulte Waregem brachten vandaag een statement naar buiten over de arbitrage en de VAR. CEO van de Pro League Lorin Parys steunt beide clubs.

Parys vindt dat er beter gecommuniceerd moet worden, ook naar de buitenwereld toe. “Ik heb inmiddels met de grote baas van de IFAB gesproken. Wat voor veel frustratie bij de clubs en fans zorgt, is enerzijds dat het niet altijd duidelijk is waaróm er een VAR-check gevraagd wordt, maar anderzijds ook dat de communicatie tussen scheidsrechter en VAR helemaal afgeschermd is.”

Er zijn echter regels die moeten worden gevolgd. “Je weet niet wat er gebeurt, wat er gezegd wordt en waar ze rekening mee houden om tot een beslissing te komen. De IFAB-regels laten niet toe dat dergelijke communicatie live uitgezonden wordt, maar als er twintig seconden tussen worden gelaten, kan het eventueel wél. Daarom is het een optie om een proefproject aan te vragen”, citeert Het Nieuwsblad Parys.

Er is al overleg met de KBVB. “En daarom heb ik ook al met CEO Peter Bossaert gebeld. Ik heb hem gemeld dat wij die vraag stellen. En ik heb er ook op aangedrongen dat er een antwoord komt op de vragen die AA Gent gesteld heeft. Alle begrip als de opnames van de bewuste fase niet kunnen worden gedeeld, maar het is op z’n minst een goede zaak om met elkaar in overleg te gaan. Open communicatie is erg belangrijk.”