Riemer deelt visie van arbiters niet: Killian wordt onder druk gezet door Fossey

Riemer deelt visie van arbiters niet: "Killian wordt onder druk gezet door Fossey"

26-02-2023 22:22
13

RSC Anderlecht heeft twee punten laten liggen in de clash met rivaal Standard Luik: 2-2. De Brusselaars waren baas, maar schoten zichzelf in de voet, onder meer door een voorsprong in de tweede helft uit handen te geven. Brian Riemer heeft besloten om het glas grotendeels halfvol te zien.

"Ik ben tevreden met onze prestatie", opent Riemer zijn analyse bij Eleven Sports. Anderlecht had haast voortdurend de bovenhand ten opzichte van Standard. "We hebben een topmatch gespeeld, we hebben gedomineerd op alle vlakken. De statistieken bevestigen dat", beaamt de Deen. Volgens hem had paars-wit altijd moeten winnen, al grepen zijn spelers niet altijd het juiste moment in hun sterkere periodes.

Toch wilde Riemer nog één ding van het hart. Bij het tegendoelpunt van Standard is de Anderlecht-trainer het niet eens met de interpretatie van scheidsrechter Jonathan Lardot en de VAR. "Hij heeft me uitgelegd dat Fossey niet deelneemt aan het spel, maar daar ga ik niet mee akkoord. Als Killian (Sardella, nvdr.) de bal haastig wegwerkt, komt dat omdat hij onder druk staat van een speler in buitenspel."

De tijd terugdraaien gaat echter niet: Anderlecht moet vrede nemen met de puntendeling. Cercle Brugge voorbijsteken is daardoor niet gelukt. De Brusselaars blijven negende in de stand, op één puntje van een (virtuele) deelname aan de Europe Play-Off.