Prachtig gebaar: Arsenal geeft eenmaal aanvoerdersband aan Zinchenko voor Oekraïne

Prachtig gebaar: Arsenal geeft eenmaal aanvoerdersband aan Zinchenko voor Oekraïne

25 februari om 16:08

Arsenal heeft zaterdag via Oleksandr Zinchenko een mooi gebaar gemaakt richting de oorlog in Oekraïne. De koploper van de Premier League heeft de linksback voor één wedstrijd de aanvoerdersband gegeven ter ere van zijn thuisland.

Normaal gesproken is Martin Odegaard de captain van The Gunners, maar tijdens de wedstrijd tegen Leicester City is dat voor één keer anders. Om te herdenken dat een jaar geleden de inval van Rusland in Oekraïne begon, heeft de club zaterdag besloten om Zinchenko voor één keer de aanvoerdersband te geven. Toen de oorlog begon was de linksback nog in dienst van Manchester City.

Voor Arsenal is het duel met Leicester City een van de vele finales die de ploeg nog moet spelen. De ploeg van coach Mikel Arteta heeft met één wedstrijd minder een voorsprong van drie punten op naaste belager Manchester City. Het team van Pep Guardiola heeft wel een beter doelsaldo, dus bij een verlies tegen Leicester City is Arsenal de koppositie kwijt.

Arsenal moet op bezoek bij Leicester City waar Wout Faes, Timothy Castagne en Dennis Praet in de basis staan, Youri Tielemans zit op de bank. Bij Arsenal staat Leandro Trossard in de spits.