Boeckx over Verbruggen (Anderlecht): Alle kwaliteiten van een moderne doelman

Boeckx over Verbruggen (Anderlecht): "Alle kwaliteiten van een moderne doelman"

25-02-2023 13:23
1

Bart Verbruggen is misschien wel de sterkhouder van de afgelopen weken bij RSC Anderlecht. Keeperstrainer, Frank Boeckx, gelooft alvast dat er een mooie carrière op de Nederlander wacht. Dat geeft Boeckx aan in een interview met Sporza. 

Verbruggen trok naar Anderlecht en wist uiteindelijk titularis, Hendrik Van Crombrugge, uit de ploeg te spelen. De Nederlander heeft zich intussen gevestigd als vaste waarde in de ploeg van Brian Riemer. "Hij is op zijn 20ste al heel matuur. Hij heeft in doel Hendrik Van Crombrugge, toch de aanvoerder, een belangrijke spil in de kleedkamer en een grote naam, zonder verpinken opgevolgd”, geeft Boeckx aan. “Dat toont hoe sterk hij mentaal is."

Zijn prestatie in de strafschoppenreeks tegen Ludogorets is uiteraard opvallend, maar Verbruggen weet zich ook te onderscheiden met andere kwaliteiten. "Zijn voetballende kwaliteiten zijn uitzonderlijk, de manier hoe hij passes ziet en ze ook kan uitvoeren, zowel kort als lang”, aldus Boeckx. “Ook zijn atletisch vermogen is erg goed. Hij heeft alle kwaliteiten van een moderne doelman."

Toen Verbruggen de plek van Van Crombrugge overnam, koos Riemer duidelijk voor de toekomst. Een jonge doelman greep meteen zijn kans en het werd al snel duidelijk dat Verbruggen het wel eens ver zou kunnen schoppen. Een goede keuze volgens Boeckx. “Er viel niet al te veel meer te rapen dit seizoen - daar moeten we eerlijk in zijn… Dus het ideale moment diende zich aan om voor een jonge doelman te kiezen. Al is dat nooit zonder risico."