Union krijgt déjà-vu: Union Berlin is opnieuw tegenstander in achtste finale EL

Union krijgt déjà-vu: Union Berlin is opnieuw tegenstander in achtste finale EL

24-02-2023 12:15 Laatste update: 12:18
42

Union Saint-Gilloise staat voor twee historische wedstrijden in de achtste finales van de Europa League. De loting in het Zwitserse Nyon heeft nu duidelijk gemaakt wie de tegenstander wordt van de Brusselaars. Oude bekende Union Berlin is uit de bus gekomen.

Om 12u vond de loting voor de achtste finales van het tweede Europese hoofdtoernooi plaats. Na de play-off-rondes van de voorbije twee donderdagen schoten er nog zestien kanshebbers over. Union moest in 2023 nog niet Europees in actie komen. Voor Nieuwjaar had de Belgische vicekampioen knap de eerste plaats weggekaapt in een groep met verder Union Berlin, SC Braga en Malmö. Ondanks haar reekshoofdenstatus stond het in de sterren geschreven dat de tegenstand niet van de poes zou zijn.

Nu weet Union hoe het Europese pad verder kronkelt, via datzelfde Union Berlin. Op donderdag 9 maart vindt de heenwedstrijd van het tweeluik plaats, een week later volgt de tweede ontmoeting al. Als groepswinnaar geniet Union van het thuisvoordeel, wat betekent dat het de terugmatch voor eigen volk mag afwerken. Dat zal overigens gebeuren in het Lotto Park van stadsgenoot RSC Anderlecht.

Union Berlin dus, een naam die erg bekend in de oren klinkt. In de groepsfase kon Union haar naamgenoot uit Duitsland achter zich houden, mede dankzij een fraaie 0-1-zege in het hol van de leeuw. Op de slotspeeldag nam Union Berlin wraak door op haar beurt met 0-1 te winnen in ons land, al was de Belgische vicekampioen toen al zeker van groepswinst. In de Duitse Bundesliga doen de hoofdstedelingen het overigens ook bijzonder knap. Na 21 speeldagen is het samen met Bayern München en Borussia Dortmund gedeeld leider.