Alle heisa voor niets: 'rat' Courtois mag blijven staan bij Atlético

Alle heisa voor niets: 'rat' Courtois mag blijven staan bij Atlético

22-02-2023 18:29 Laatste update: 18:43
2

Atletico Madrid gaat de gedenkplaat van Thibaut Courtois niet verwijderen. Heel wat fans hadden dat graag gewild, maar de club gaat daar niet in mee. 

Courtois won bij Atlético de Europa League, de Copa Del Rey én de landstitel. Het leverde hem een plaats in de Hall Of Fame op, maar in 2018 zette zijn transfer naar stadsgenoot Real Madrid kwaad bloed. Bovendien had hij na de gewonnen Champions League-finale van Real een opvallende reactie. "Gisteren zei ik nog tegen mijn vrienden dat wanneer Real finales speelt, dat zij die winnen. Nu sta ik aan de goeie kant van de geschiedenis", vertelde Courtois toen.

Voorzitter Enrique Cerezo zag daarin een sneer naar Atlético en riep zelf op om de steen te verwijderen. Een groepje supporters deed dat ook, maar de gedenkplaat werd hersteld. Atlético eiste wel excuses van de Rode Duivel.

Nu zou er contact zijn geweest tussen Courtois en zijn ex-club. Courtois heeft aangegeven dat zijn woorden verkeerd zijn opgevat. De Sociale Commissie van Atlético kon zich vinden in die uitleg. De gedenkplaat van Courtois gaat dus nergens heen.