'Witsel heeft bevestigd dat hij minstens tot medio 2024 bij Atlético zal blijven'

'Witsel heeft bevestigd dat hij minstens tot medio 2024 bij Atlético zal blijven'

22-02-2023 11:11
3

Axel Witsel heeft het naar zijn zin in Madrid. Op z'n 34e blijft de Luikenaar een belangrijke kracht in de selectie van Diego Simeone. Naar eigen zeggen zal de Rode Duivel ook volgend seizoen nog voor Atlético Madrid uitkomen.

Nochtans had Witsel vorige zomer slechts een contract voor één seizoen, tot komende zomer dus, ondertekend in het Wanda Metropolitano. Het lijkt erop dat die overeenkomst verlengd zal worden. Aan de redactie van Eleven Sports heeft Witsel in ieder geval verzekerd dat hij nog (minstens?) tot medio 2024 voor Atlético zal uitkomen.

Na passages bij Standard Luik, Benfica SL, Zenit Sint-Petersburg, in China en bij Borussia Dortmund is Atlético misschien wel de grootste uitdaging uit de loopbaan van Witsel. Toch kreeg de middenvelder er van in het begin van het seizoen veel vertrouwen van Simeone. In zijn eerste maanden speelde Witsel er nagenoeg alles, weliswaar vaak als centrale verdediger. 

Sinds de jaarwisseling is hij wel wat gezakt in de Madrileense hiërarchie. Tot dusver mocht Witsel nog maar twee keer aan de aftrap van een La-Liga-match verschijnen in 2023. Verder kreeg hij twee invalbeurten.