Gheysens investeert opnieuw in Antwerp: De cijfers zijn donkerrood

Gheysens investeert opnieuw in Antwerp: "De cijfers zijn donkerrood"

21-02-2023 07:16 Laatste update: 09:21
26

Paul Gheysens gaat opnieuw investeren in Antwerp. Deze keer gaat het om 47,5 miljoen euro. Volgens sporteconoom Trudo Dejonghe is dat een logische zet na de grote verliezen uit het afgelopen boekjaar. 

Antwerp maakte onlangs nog een jaarverlies van 31,5 miljoen euro. "De cijfers zijn donkerrood, maar dat doet geen alarmbellen afgaan bij de licentiecommissie of de Financial Fair Play-waakhonden", aldus Dejonghe bij Gazet Van Antwerpen. "Gheysens stond in het verleden al garant en toont met die toekomstige kapitaalsverhoging, gepland in juni, dat hij het blijft doen.”

De vraag is wel hoe Gheysens dan ooit winst gaat maken. "Het geld dat hij in de club steekt, is hij kwijt. Wil hij zijn centen terugzien, dan zal hij de club moeten verkopen. Anderzijds kan hij ook aan de club verdienen door ze rendabel te maken. Dat kan bijvoorbeeld door het stadion helemaal af te werken. Een andere manier voor clubs om winst te maken, is een positieve transferbalans. De toekomst ligt bij de jeugd en dat heeft hij nu wel door."

Met de nieuwe kapitaalsverhoging heeft Gheysens in totaal al 160 miljoen euro gepompt in The Great Old. Sinds maart 2017 is hij officieel eigenaar van de club.