Storck blijft zijn positieve zelf na 2-2 tegen Anderlecht: Geweldige wedstrijd

Storck blijft zijn positieve zelf na 2-2 tegen Anderlecht: "Geweldige wedstrijd"

19-02-2023 22:51
3

KV Kortrijk en RSC Anderlecht hebben elkaar in evenwicht gehouden in het Guldensporenstadion: 2-2. Dat was althans het geval op het scorebord, want volgens Bernd Storck waren zijn manschappen wel degelijk de bovenliggende partij.

De Duitser wordt gezien als een expert in de degradatiedans ontlopen en in die hoedanigheid heb je natuurlijk een flinke dosis optimisme nodig. Nadat KVK vorige week won bij Standard Luik, sprak Storck al over een "geweldige wedstrijd". Tegen Anderlecht herhaalde hij die woorden, "al moeten we in de eerste helft al scoren", merkt hij op. Ook Anderlecht kreeg echter enkele goede mogelijkheden voor de pauze.

Paars-wit trok zelfs met een 0-1-voorsprong de kleedkamer in, maar daarna leek de thuisploeg de situatie helemaal om te keren. "We komen goed terug en dan is het jammer dat we geen drie punten pakken", geeft Storck toe. De fatale 2-2 kwam er bovendien na stevige miscommunicatie in de Kortrijkzaanse achterhoede. Storck wil evenwel niemand een steen toewerpen. "Een foutje is deel van het voetbal, beide spelers willen elkaar helpen. Daar ben ik niet kwaad om."

Als uitsmijter had Storck nog een boodschap voor de eigen aanhang in petto, die hij duidelijk wil meekrijgen in zijn verhaal. "De fans waren mijn inziens wat kalm na een punt tegen Anderlecht, ze mogen niet vergeten van waar we komen." Kortrijk sloop de laatste weken weg uit de rode zone, al is het dit weekend niet gelukt om nog verder uit te lopen. Net als De Kerels speelden namelijk ook SV Zulte Waregem, KV Oostende én RFC Seraing gelijk.