Misverstand beslist Kortrijk – Anderlecht: “Hoorde mij niet, dat kan ik geloven

Misverstand beslist Kortrijk – Anderlecht: “Hoorde mij niet, dat kan ik geloven"

19 februari - 20:43
4

KV KortrijkRSC Anderlecht was zondag een aangename partij om te volgen. Uiteindelijk deelden de twee ploegen de punten. Na de match had Tom Vandenberghe het over de tweede goal van de bezoekers.

Kortrijk leek op weg naar een 2-1 overwinning tegen Anderlecht, maar toen was er een misverstand tussen Kortrijk-doelman Vandenberghe en verdediger D'Haene. Michael Murillo profiteerde. "Ik riep, maar hij hoorde mij niet”, aldus Vandenberghe voor de camera van Eleven Sports. "Maar dat kan ik geloven met al dat volk."

De twee ploegen verwenden de fans. Toch gaat niemand met een echt goed gevoel naar huis. "Het was pijnlijk. Op voorhand teken je voor een punt. De eerste helft was voor Anderlecht, maar wij had de betere kansen. De tweede helft was voor ons zonder al te veel grote kansen. Het is zo jammer dat we dit hebben weggegeven, maar dat is voetbal."

Kortrijk wacht volgende week de cruciale verplaatsing naar Zulte Waregem. Anderlecht speelt donderdag eerst nog Europees alvorens het in de competitie tegen Standard speelt.