Van Eenoo blikt terug met zijn 400ste match: “Vuur stond voortdurend in zijn ogen’

Van Eenoo blikt terug met zijn 400ste match: “Vuur stond voortdurend in zijn ogen’

19 februari - 15:44

Lukas Van Eenoo heeft zondag een mijlpaal te pakken. De centrale middenvelder van KVC Westerlo speelt zondag zijn 400ste profwedstrijd. Zijn mijlpaal zal plaatsvinden tijdens de uitwedstrijd tussen STVV en Westerlo.

400 professionele wedstrijden is niet niks, van Eenoo blikt terug op zijn lange voetbalcarrière. De middenvelder stond tegenover flinke tegenstanders zoals Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku. Zijn strafste tegenstander was echter Vadis Odjidja. “In de derby’s tussen Cercle en Club was hij mijn rechtstreekse tegenstander. Fysiek en technisch was hij enorm sterk. De eerste keer werd ik al vrij snel vervangen, dat zegt genoeg”, vertelde van Eenoo aan de Gazet van Antwerpen.

Van Eenoo ging ook in op zijn gekste ploegmaat, dit was Bernt Evens vertelde van Eenoo. “Bernt kon enorm opgenaaid zijn. Het vuur stond voortdurend in zijn ogen. Terwijl iedereen rustig op zijn stoeltje zat, begon hij push-ups te doen om zichzelf op te peppen.’’

Van Eenoo vertelde ook over zijn meest dramatische wedstrijd, dit was de bekerexit met Westerlo tegen KFC Duffel. KFC Duffel was toen een tweedeklasser. “Een draak van een wedstrijd. Pas na 70 minuten schoten we een eerste keer op doel. De broer van Jan Vertonghen stond bij de tegenstander nog in de ploeg’’, besloot van Eenoo.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie